6

(be)longing

04.11.2023 – 10.12.2023


Ddokumentasjon: Tor S. Ulstein / Kunstdok og Jessica Williamshjem

English


Til den sjette og siste utstillingsperioden av (be)longing vil kunstneren og utgiveren Jessica Williams vise en soloutstilling som bærer i seg spor av et rikt teppe med samarbeid som hun har initiert og gjennomført i løpet av dette ettårige utstillingsprosjektet. Til lesesalen har Gloria Glitzer (DE) valgt et nytt utvalg uavhengig publiserte titler fra MISS READ i Berlin.

Det første rommet i galleriet – som vekselvis har fungert som lesesal, verksted og et rom for intime samtaler og presentasjoner gjennom året – vil forvandles fullstendig og erstattes av et massivt stedsspesifikt veggmaleri: et flettverk av ord, bøker og ideer. Et langbord med krakker av ulike størrelse inviterer besøkende til å engasjere seg i interaksjon og introspeksjon.

I hovedgalleriet presenterer Williams et bearbeidet speil for sine samarbeidspartnere; et nytt interaktivt tekstbasert verk, i tillegg til alle de åtte kunstnerbøkene utgitt av Hverdag Books gjennom 2023. Den nyeste boken bærer tittelen (be)longing, so far. Det er en publikasjon som verken er komplett eller fullstendig oversatt. Den er lett redigert; kan inneholde feil. Det er ikke en katalog; for året er ikke over! Det er en gest, en beholder, en referanse.


Jessica Williams (f. 1986 i Anchorage) er en kunstner og forlegger med en sosialt omfattende og forgrenende praksis. Hun er opptatt av å se og initiere samtaler om presserende temaer som er nær oss alle, men som det kan være vanskelige å snakke om: tilhørighet, privilegier, klimakrise, og den mørke siden av vår digitale hverdag. å gi plass til andre og skape fellesskap er viktig.

Siden 2016 har hun utgitt eksperimentelle kunstnerbøker på forlaget Hverdag Books. Mellom november 2022 og desember 2023, totalt 401 dager, har hun utviklet og kuratert konseptutstillingen/utstillingskonseptet (be)longing på House of Foundation i Moss.


Utstillingen har motatt støtte fra Kulturdirektoratet og Viken Fylkeskommune.


hjem